If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За алфите веднага ти отговарям вземи си една 166 и веднага ще разбереш , че разликата е фрапираща имал съм и двете и 156-та отпадна много набързо (нямам предвид здравина и двете са ОК , визирам цялостна визия , пространство и усещане в пъти бие 166) колкото за БМВ-та никога не съм ги разбирал и не съм и искал ПОЗДРАВИ
И аз да ти отговоря,без да преувеличавам в 166 ми е по-тясно. И аз не вярвах ама...уви.
Иначе е по-солидна отвътре спор няма.Визия не коментирам. За изолация ще е по-добре,возия сигурно пак. За здравина обаче не съм сигурен
И да не забравяме и да обобщим по темата - по-голямата кола се обезценява по-бързо.
Пийс народе
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Май мернах, че някой го е споменал, но като става въпрос за сравнения - да, по-новите Е-класи със сигурност ще са по-изпипани, но все пак да не забравяме, че 166 на практика си е кола от 90-те, въпреки, че я има във вариант с няколко козметични промени на предницата (от което загуби агресивност на вида по мое мнение, но е спорен въпрос - в началото и на мен не ми харесваше, сега имам FL и започна да ми харесва повече предишната).
Една сериозна причина да предпочета 166 беше,... че е с предно. Бе много коне на предно... ще кажете, но честно казано - не искам да се дуя колко добър шофьор съм - повечето, които го правят, си знаят, че зимата колкото е до навик и умения, толкова е и до късмет със задното. Виждал съм големи лимузини да се завъртат на кръстовище, защото са попаднали на лед, с предното това е наистина рядкост - въобще с предно не се иска да караш кой знае колко по-различно, отколкото лятото - по-скоро зимата е проблем просвета (при мен е много малък). Кефа лятото сигурно е различен, но 166 някак успява и с предно да се класира за спортна лимузина, която носи удоволствие при каране, при това на далеч по-ниска цена от по-нови конкуренти и без да се превръща в поредната "кола на кризата на 40-сетте", каквито са повечето от 5-тата серия на BMW (за справка - E39). Интериорът като цяло е спартански, но пък точно това също носи леко мазохистично усещане за спортна агресия. Въобще - не е минала и минута, докато съм карал, в която да не се радвам на колата, въпреки, че не е като да си нямам проблеми с нея (имам списък с поне 20 неща за правене, да се надявам до 2 седмици да е чекнат и да ги забравя).
За 156... ако не говорим за CW, който харесвам много, 156 въобще не мога да я сравнявам. И не знам какви толкова части споделяли, като изключим двигателите.
Като ви чета с това предно имам чувството, че никога не сте карали кола със задно Карал съм 6 години 124 - ка, с която съм обикалял България по абсолютно заснежени и заледени пътища и никога, ама никога не съм се завъртал Може да е заради моите умения, може да е заради 4-те нови зимни гуми, които сменям през два сезона... Най-вече е второто. Освен това съм обикалял по Румъния преди година и половина, когато всички пътища там бяха замръзнали и карах стотици километри по лед. 124 е бетон с хубави гуми на лед и сняг ако си малко по-интелигентен шофьор. МИнавал съм по пътища затворени за движение, като преспите ги взимах със засилка. И за да не кажете - ама то 124 е друга машина - правил съм го навремето и с Лада 1500 преди 15-на години, с два чувала пясък в багажника и с любимото ми първо БМВ 316 - акула - при затворен път Варна - Добрич минах през Игнатиево за да заобиколя баира, където полицаите стояха и не пускаха никой и се спрях чак като се обърна един тир пред мене )
Така че - митовете как с предно стоиш супер на пътя зимата а със задно едва ли не трябва да си седиш дОма са си само митове за хора без практика. Не е като да нямам и дълга практика с 4х4, първо с Патрол а сега и с Тераното - и 6х6 да имаш - зимата без гуми си в канавката
Като ви чета с това предно имам чувството, че никога не сте карали кола със задно Карал съм 6 години 124 - ка, с която съм обикалял България по абсолютно заснежени и заледени пътища и никога, ама никога не съм се завъртал Може да е заради моите умения, може да е заради 4-те нови зимни гуми, които сменям през два сезона... Най-вече е второто. Освен това съм обикалял по Румъния преди година и половина, когато всички пътища там бяха замръзнали и карах стотици километри по лед. 124 е бетон с хубави гуми на лед и сняг ако си малко по-интелигентен шофьор. МИнавал съм по пътища затворени за движение, като преспите ги взимах със засилка. И за да не кажете - ама то 124 е друга машина - правил съм го навремето и с Лада 1500 преди 15-на години, с два чувала пясък в багажника и с любимото ми първо БМВ 316 - акула - при затворен път Варна - Добрич минах през Игнатиево за да заобиколя баира, където полицаите стояха и не пускаха никой и се спрях чак като се обърна един тир пред мене )
Така че - митовете как с предно стоиш супер на пътя зимата а със задно едва ли не трябва да си седиш дОма са си само митове за хора без практика. Не е като да нямам и дълга практика с 4х4, първо с Патрол а сега и с Тераното - и 6х6 да имаш - зимата без гуми си в канавката
Виж сега може и да се придвижваш зимата със задно (някак си) но сравнение със сцеплението на предното не може да става. При равни други условия (примерно и двамата да сме със летни гуми или и двамата със зимни) просто ще си трагедия във всяко директно сравнение.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Виж сега може и да се придвижваш зимата със задно (някак си) но сравнение със сцеплението на предното не може да става. При равни други условия (примерно и двамата да сме със летни гуми или и двамата със зимни) просто ще си трагедия във всяко директно сравнение.
Когато човек е толкова категоричен е почти 99% сигурно, че му липсва опит ..
AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Предимствата на предното предаване са много. Но има ситуации в които е добре задвижването да е задно.
Ако някога ви се случи да попаднете на стръмен и заледен участък и сте с предно предаване и водещите колела буксуват а колата не потегля, то обърнете някак колата със задницата нагоре и ви гарантирам, че вероятността да излезете от ситуацията така е много по-голяма.
Предимствата на предното предаване са много. Но има ситуации в които е добре задвижването да е задно.
Ако някога ви се случи да попаднете на стръмен и заледен участък и сте с предно предаване и водещите колела буксуват а колата не потегля, то обърнете някак колата със задницата нагоре и ви гарантирам, че вероятността да излезете от ситуацията така е много по-голяма.
Ще излезеш щото двг ти тогава ще е точно на задвижващите колела Я си представи двг да ти е в багажника дали ще изкачиш баира на заден ход? Те това е кола със задно - на задвижващите колела им е лекичко, оттам губят сцепление, грайфера не "гази" достатъчно дълбоко, занасят и затова зимата са през няколко км отстрани в канафките Блокажът донякъде "бори" тези проблеми но пак си е ташак.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Хах който ме познава, може веднага да те светне, че си в голяма грешка, ама щом така го усещаш .. Ще приема, че просто няма какво да кажеш
Не виждам какво значение има кой те познава Просто теорията в този, а и в другите форуми е достигнала невероятни висоти, докато практиката почти я няма, крие се, не пише, може би за да не пострада от армията войнстващи теоретици
Нека спокойно прочетем и помислим върху прочетеното.. Аз не твърдя че задното е по-добро от предното специално на сняг и заледено, а твърдя, че на практика това не е най-важно дали ще стигнеш от точка А до точка Б когато пътят е "зимен". Много, много по-важно е с какви гуми си и на второ място - какъв шофьор си. И чааак тогава идва на трето място задвижването. Да не говорим за фактори като - тежест на колата, електронни системи, широчина на гумите, клиренс. Говоря от над милион и половина километра опит, с мои леки коли, част от който по заледени, заснежени, а и по кални пътища и в гората. Бил съм в канавката със задно и с предно и с подготвен джип
А кое задвижване е по-добро на сухо - задното има доста предимства, но все пак е въпрос на вкус...
Comment